3-daagse cursus praktijkbegeleider infectiepreventie

Datum Tijdstip Locatie
woensdag 9 oktober, 2024 9:30 - 16:00 Eenhoorn Meeting Center Amersfoort (Barchman Wuytierslaan 2)

Het CZO eist dat de praktijkbegeleiders didactisch geschoold zijn. Studenten die vanaf september 2023 starten met de opleiding worden getoetst en bekwaam verklaard door middel van entrustabel professional activities (EPA’s). Wat zijn dit en hoe pas je dit toe in de praktijk is een  onderdeel van deze cursus die je niet in andere praktijkbegeleiderscursussen tegen komt.

Tensen & Nolte organiseert deze 3-daagse training voor praktijkbegeleiders specifiek voor de begeleiding van deskundigen infectiepreventie in opleiding. Tijdens de meerdaagse cursus leer je over de rol van de praktijkbegeleider, zowel de inhoudelijke kennis als de vaardigheden. Dat biedt je mooie kansen om door te groeien in je werk. Je begeleidt de studenten zodat deze de theoretische kennis toe kunnen passen in de praktijk.  Tijdens de cursus gaan we in op:

  • de rol als praktijkbegeleider
  • leerstijlen
  • gespreksvaardigheden
  • reflecteren
  • advisering
  • eigen leiderschap van de student
  • werken met EPA’s

De cursus vindt plaats op:

Woensdag 9 oktober 2024,
Woensdag 20 november 2024 en
Woensdag 15 januari 2025

van 09:30-16:00 uur.

De locatie waar we de cursus geven is: Eenhoorn Meeting Center Amersfoort, Barchman Wuytierslaan 2 te Amersfoort.

Per deelnemer kost deze cursus, inclusief koffie, thee en lunch: € 895,- (ex. 21% BTW).

Het heeft een pre om al een student te begeleiden tijdens de cursus zodat je het geleerde ook direct in de praktijk kan toepassen.

De cursus is VHIG geaccrediteerd.

WAT LEVERT DE CURSUS JE OP?

Tijdens de meerdaagse cursus leer je over de rol van de praktijkbegeleider, zowel de inhoudelijke kennis als de vaardigheden. Dat biedt je mooie kansen om door te groeien in je werk. Je begeleidt de studenten zodat deze de theoretische kennis toe kunnen passen in de praktijk.  Na het succesvol doorlopen van alle cursusdagen (3) ontvang je het Tensen & Nolte certificaat ‘Praktijkbegeleider Infectiepreventie’.

WAT LEVERT HET JOUW WERKGEVER OP?

Voor jouw werkgever is het van enorme meerwaarde om iemand op de werkvloer te hebben die de deskundige infectiepreventie in opleiding goed kan begeleiden. Je bent de vaste aanspreekpersoon voor de student en je bent er verantwoordelijk voor dat de student kan en mag leren in de praktijk. Je begeleidt de toekomstige professionals in de eerste fase van hun toekomstige beroep.

DOEL VAN DE CURSUS

Aan het eind van de meerdaagse training zijn de deelnemers in staat om hun rol als praktijkbegeleider binnen de eigen organisatie in te vullen en verder te verdiepen.


Cursus: 3-daagse cursus praktijkbegeleider infectiepreventie

Aanmelden verplicht tot betaling.