ASSISTENT INFECTIEPREVENTIE IN HET ZIEKENHUIS

Datum Tijdstip Locatie
dinsdag 19 oktober, 2021 9:30 - 16:00 NEST, Laan van kronenburg 14, 1183AS Amstelveen

Er is een flink tekort aan infectiepreventie deskundigen in de Nederlandse ziekenhuizen. Maar er is wel steeds meer vraag naar expertise! Dat maakt het lastig voor ziekenhuizen om altijd volledig aan het beleid en de uitvoering daarvan te voldoen.

Tensen & Nolte heeft daarom de cursus assistent infectiepreventie voor het ziekenhuis ontwikkeld. In deze cursus word je geschoold, specifiek gericht op jouw takenpakket in het ziekenhuis. Zodat jij als assistent binnen de afdeling infectiepreventie van het ziekenhuis je rol goed kan oppakken en bijdragen aan het voorkomen van verspreiding van infectieziekten.

Waarom jij hard nodig bent

Jij kan als assistent een belangrijke rol spelen bij het uitdragen van infectiepreventiebeleid in het ziekenhuis. Dagelijkse telefoonvragen beantwoorden, infectiepreventiebeleid uitdragen, infectieregistratie verrichten en BRMO-advisering behoren onder andere tot het takenpakket van de assistent infectiepreventie. Ook het uitvoeren van contactonderzoeken en het ondersteunen bij outbreakmanagement zijn belangrijke activiteiten voor de assistent infectiepreventie in het ziekenhuis. Zo kan jij meehelpen aan het voorkomen van verspreiding van infectieziekten.

Wat levert de cursus je op?

Tijdens de vierdaagse cursus leer je de basisbeginselen van infectiepreventie. Dat bied je mooie kansen om door te groeien in je werk. Na het succesvol doorlopen van alle cursusdagen ontvang je het Tensen & Nolte certificaat ‘assistent infectiepreventie ziekenhuis’. En direct na de cursus ben je inzetbaar binnen je ziekenhuis als spreekwoordelijke “verlengde arm” van de deskundige infectiepreventie. Je informeert medewerkers over het infectiepreventie beleid, beantwoordt vragen, overlegt met de deskundige en legt uit aan collega’s waarom handelingen of middelen soms wel of niet nodig zijn. Je levert je bijdrage aan infectiepreventie verbetertrajecten. Je scheidt de zin en de onzin, volgens het beleid van de instelling. Zo beteken je net dat stapje extra voor je organisatie, collega’s en natuurlijk de patiënten. En je werkt mee in het vak van nu en de toekomst: infectiepreventie.

Wie, wat, wanneer en hoe?

De cursus wordt op een energieke en interactieve manier gegeven, waarbij kennis, inzicht en vaardigheden geleerd worden, zodat je na de cursus invulling kan geven aan je rol als assistent infectiepreventie.
In het najaar van 2021 geven we de cursus, de data zijn:

  • Di 19 oktober
  • Ma 1 november
  • Di 16 november
  • Ma 29 november

De locatie waar we de cursus geven (met in acht nemen van de Corona-maatregelen) is:
NEST, Laan van kronenburg 14, 1183AS Amstelveen.

Per deelnemer zijn de kosten voor deze cursus, inclusief koffie, thee en lunch: € 795,- (ex. 21% BTW).
De cursus wordt gegeven door deskundigen infectiepreventie van Tensen & Nolte, door een arts-microbioloog en door een inspirerende coach!

Waarom hebben wij deze cursus ontwikkeld?

Vanuit onze missie willen wij de zorgomgeving in Nederland nog veiliger maken. Voor patiënten en medewerkers. Voor de veiligheid van onze hele samenleving. Daar zetten wij steeds weer onze innovatieve diensten en oplossingen voor in. Zoals deze unieke cursus. Daarmee breiden we de slagkracht van deskundigen infectiepreventie in het ziekenhuis uit en geven we jou de kans te ontwikkelen tot professionele assistent infectiepreventie. Bovendien helpen we met deze cursus invulling te geven aan een tweede deskundigheidsniveau op het gebied van infectiepreventie. En daar is de zorg in Nederland enorm aan toe.

Download de volledige leaflet door HIER te klikken.


Cursus: ASSISTENT INFECTIEPREVENTIE IN HET ZIEKENHUIS

Interesse? Laat hier je gegevens achter.