4-daagse cursus assistent infectiepreventie in het ziekenhuis

Datum Tijdstip Locatie
- NEST, Laan van Kronenburg 14, 1183AS Amstelveen

Er is een flink tekort aan infectiepreventie deskundigen in de Nederlandse ziekenhuizen. Maar er is wel steeds meer vraag naar expertise! Dat maakt het lastig voor ziekenhuizen om altijd volledig aan het beleid en de uitvoering daarvan te voldoen.

Tensen & Nolte heeft daarom de cursus assistent infectiepreventie voor het ziekenhuis ontwikkeld. In deze cursus word je geschoold, specifiek gericht op jouw takenpakket in het ziekenhuis. Zodat jij als assistent binnen de afdeling infectiepreventie van het ziekenhuis je rol goed kan oppakken en bijdragen aan het voorkomen van verspreiding van infectieziekten.

Voor wie is deze cursus?

Er is een flink tekort aan infectiepreventiedeskundigen in Nederland. Maar: er is wel steeds meer vraag. Dat maakt het lastig voor instellingen om altijd volledig aan het beleid én de uitvoering daarvan te voldoen. Tensen & Nolte heeft daarom de cursus assistent infectiepreventie ontwikkeld voor medewerkers die werkzaam zijn binnen of voor de afdeling infectiepreventie. Daarmee kun jij als zorgverlener bijdragen aan het voorkomen van verspreiding van infectieziekten. De cursus wordt op een energieke en interactieve manier gegeven, waarbij kennis, inzicht en vaardigheden geleerd worden, zodat je na de cursus invulling kan geven aan je rol als assistent infectiepreventie.

Om aan deze cursus deel te nemen heb je bij voorkeur minimaal een mbo-opleiding in de zorg gevolgd. Heb je dit niet maar denk je wel geschikt te zijn om de cursus te volgen neem dan ook contact met ons op.

Wat levert de cursus je op?

Tijdens de vierdaagse cursus leer je de basisbeginselen van infectiepreventie. Dat bied je mooie kansen om door te groeien in je werk. Na het succesvol doorlopen van alle cursusdagen ontvang je het Tensen & Nolte certificaat ‘assistent infectiepreventie ziekenhuis’. En direct na de cursus ben je inzetbaar binnen je ziekenhuis als spreekwoordelijke “verlengde arm” van de deskundige infectiepreventie. Je informeert medewerkers over het infectiepreventie beleid, beantwoordt vragen, overlegt met de deskundige en legt uit aan collega’s waarom handelingen of middelen soms wel of niet nodig zijn. Je levert je bijdrage aan infectiepreventie verbetertrajecten. Je scheidt de zin en de onzin, volgens het beleid van de instelling. Zo beteken je net dat stapje extra voor je organisatie, collega’s en natuurlijk de patiënten. En je werkt mee in het vak van nu en de toekomst: infectiepreventie.

Wie, wat, wanneer en hoe?

De cursus wordt op een energieke en interactieve manier gegeven, waarbij kennis, inzicht en vaardigheden geleerd worden, zodat je na de cursus invulling kan geven aan je rol als assistent infectiepreventie.
In het najaar van 2024 geven we de cursus, de data zijn:

  • de data voor 2024 zijn nog niet bekend

De locatie waar we de cursus geven is:
volgt

Per deelnemer zijn de kosten voor deze cursus, inclusief koffie, thee en lunch: € 995,- (ex. 21% BTW).
De cursus wordt gegeven door deskundigen infectiepreventie van Tensen & Nolte, door een arts-microbioloog en door een inspirerende coach!

Waarom hebben wij deze cursus ontwikkeld?

Vanuit onze missie willen wij de zorgomgeving in Nederland nog veiliger maken. Voor patiënten en medewerkers. Voor de veiligheid van onze hele samenleving. Daar zetten wij steeds weer onze innovatieve diensten en oplossingen voor in. Zoals deze unieke cursus. Daarmee breiden we de slagkracht van deskundigen infectiepreventie in het ziekenhuis uit en geven we jou de kans te ontwikkelen tot professionele assistent infectiepreventie. Bovendien helpen we met deze cursus invulling te geven aan een tweede deskundigheidsniveau op het gebied van infectiepreventie. En daar is de zorg in Nederland enorm aan toe.

 


Cursus: 4-daagse cursus assistent infectiepreventie in het ziekenhuis

Aanmelden verplicht tot betaling.