4-daagse cursus assistent infectiepreventie VVT sector

Datum Tijdstip Locatie
9:30 - 16:00 NEST, Laan van Kronenburg 14, 1183AS Amstelveen

Wat jij kunt bijdragen aan infectiepreventie in jouw werkomgeving? Veel! Word assistent infectiepreventie. Een boeiende vierdaagse cursus waarin je leert de zorgomgeving van jouw collega’s en cliënten veiliger te maken.

Handen wassen belangrijk? Natuurlijk. Maar infectiepreventie in de zorg vraagt zoveel meer. Hoe gaan we om met een besmettelijke patiënt. Is desinfecterende verf eigenlijk wel nodig? Kun je met handalcohol ook apparatuur ontsmetten? De infectiepreventiedeskundige zorgt voor beleid en toetst de uitvoering daaraan. Bij de uitvoering daarvan kan hij of zij vaak hulp gebruiken. Iemand die steeds opvallende verbeterpunten ziet en antwoorden van collega’s beantwoordt, met op de achtergrond altijd ondersteuning van de deskundige infectiepreventie. Met deze cursus helpen wij invulling te geven aan een tweede deskundigheidsniveau op het gebied van infectiepreventie.

Waarom jij hard nodig bent

Er is een flink tekort aan infectiepreventiedeskundigen in Nederland. Maar: er is wel steeds meer vraag. Dat maakt het lastig voor instellingen om altijd volledig aan het beleid én de uitvoering daarvan te voldoen. Tensen & Nolte heeft daarom de cursus assistent infectiepreventie ontwikkeld. Daarmee kun jij als zorgverlener bijdragen aan het voorkomen van verspreiding van infectieziekten. De cursus wordt op een energieke en interactieve manier gegeven, waarbij kennis, inzicht en vaardigheden geleerd worden, zodat je na de cursus invulling kan geven aan je rol als assistent infectiepreventie.

Wat levert de cursus je op?

Tijdens de vierdaagse cursus leer je de basisbeginselen van infectiepreventie. Dat bied je ook mooie kansen om door te groeien in je werk. Na het succesvol doorlopen van de cursusdagen ontvang je het Tensen & Nolte certificaat assistent infectiepreventie. En direct na de cursus ben je inzetbaar als assistent infectiepreventie binnen je zorginstelling als spreekwoordelijke “verlengde arm” van de deskundige infectiepreventie adviseur. Je voert delen van het beleid door, beantwoordt vragen, overlegt met de deskundige en legt uit aan collega’s waarom handelingen of middelen soms wel of niet nodig zijn. Je levert je bijdrage aan infectiepreventie verbetertrajecten. Je scheidt de zin en de onzin, volgens het beleid van de instelling. Zo beteken je net dat stapje extra voor je organisatie, collega’s en natuurlijk je cliënten. Je draagt er bovendien mee bij aan een veiligere samenleving. En je werkt mee in het vak van nu en de toekomst: infectiepreventie. En vanuit je opleiding kom je ook in het Tensen & Nolte netwerk, een netwerk tot jouw beschikking om op terug te vallen!

Wat levert het jouw werkgever op?

Voor jouw werkgever is het van enorme meerwaarde om iemand op de werkvloer te hebben die het beleid kent en heel praktisch maatregelen doorvoert én waarborgt in het dagelijkse handelen. Dat kan om simpele dingen gaan. Waarom staat er op deze plek geen prullenbak? Hoe ontsmet je middelen die je gebruikt? Hoe vaak moet je je handen wassen? Infectiepreventie zit vaak in hele kleine dingen. Als je deze cursus doet, leer je kijken vanuit het vakgebied infectiepreventie met ter ondersteuning op de achtergrond onze deskundige infectiepreventie. En dat maakt jou een onmisbare schakel voor je organisatie.

Data 4-daagse cursus 2024:

Volgt

tijd: 09:30 -16:00 uur

Locatie: Nest, Laan van Kronenburg 14, 1183AS Amstelveen

Kosten

€ 795,- excl. BTW
incl. koffie, thee en lunch
Met certificaat aan het einde van de cursus

Download de volledige leaflet door HIER te klikken.


Cursus: 4-daagse cursus assistent infectiepreventie VVT sector

Aanmelden verplicht tot betaling.