Reiniging, desinfectie en sterilisatie in zelfstandige klinieken (volgeboekt!)

Datum Tijdstip Locatie
dinsdag 11 juni, 2024 8:45 - 16:00 vergaderlocatie Nest, Laan van Kronenburg 14, Amstelveen

Het zorgvuldig reinigen, desinfecteren en steriliseren van instrumentarium vereist specifieke vaardigheden. Wil jij hier meer over weten? Volg dan onze cursus “reiniging, desinfectie en sterilisatie in de zelfstandige kliniek”.

Onze ervaren deskundigen steriele medische hulpmiddelen (DSMH) verzorgen de cursus. Zij staan met twee benen in de praktijk en hebben ruime ervaring in het overbrengen van hun specialistische kennis.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

De cursus is specifiek gericht op medewerkers van zelfstandige klinieken die tijdens het werk instrumentarium steriliseren en voor medewerkers die onderwerpen als kwaliteit, inkoop en protocollering als aandachtspunten hebben. Bedoeld als bijscholing, brengen we je kennis weer volledig up-to-date.

Wat leer je tijdens de cursusdag?

Tijdens de ochtend starten we met de plenaire sessie ‘microbiologie en basisprincipes’ waarin iedereen deelneemt.
In de middag kun je kiezen tussen twee workshops, afgestemd op jouw specialisme.

Plenair: Microbiologie en basisprincipes

Samen zullen we je kennis over microbiologie, de basisprincipes van reinigen, desinfecteren en steriliseren opfrissen. Daarnaast behandelen we de algemene infectiepreventiemaatregelen die noodzakelijk zijn.

Workshop: praktische uitvoering

Als medewerker, verantwoordelijk voor het reinigen, desinfecteren en steriliseren van instrumentarium, is deze workshop precies wat je nodig hebt. Tijdens dit deel wordt het proces van vuil tot gesteriliseerd instrumentarium behandeld. Er is voldoende ruimte om situaties uit eigen praktijk te bespreken.

Workshop: wet- en regelgeving

Tijdens dit deel wordt dieper ingegaan op de wet- en regelgeving en daarbij behorende verantwoordelijkheden. We behandelen ook essentiële aspecten van inkoop en kwaliteit, waaronder de aandachtspunten bij de aanschaf van instrumentarium, methoden om te waarborgen dat de apparatuur correct functioneert, en de procedure rond valideren van apparatuur.

Kosten

€ 345,- excl. BTW
incl. koffie, thee en lunch
Met certificaat aan het einde van de cursusdag.

U kunt zich alleen nog aanmelden voor de reservelijst!


Cursus: Reiniging, desinfectie en sterilisatie in zelfstandige klinieken (volgeboekt!)

Aanmelden verplicht tot betaling.